понеділок, 13 жовтня 2014 р.

БЕЗКОШТОВНІ мовні школи для іноземців в Італії

Чи знали ви про те, що Італія - одна із країн Європи, що ставиться найлояльніше до іноземців?

Нас тут готові радо приймати та навчати. Через це у кожному регіоні Італії присутні школи італійської мови для іноземців. І нам навіть не треба платити грошей, щоб за рік чи півроку перейти з рівня "Я зовсім не говорю італійською" на рівень "Я можу розказати про себе, свою країну, як проводжу вільний час, хобі...".

Навчання зазвичай починається у жовтні. Тому зараз гарний час, щоб поспішити і записатись на заняття.

Заняття у безкоштовній мовній школі

Ходити чи не ходити до таких шкіл обирати вам. І, звісно, вони мають свої плюси і мінуси.

Плюси безкоштовних шкіл італійської мови:

  • відсутність платні за навчання;
  • можливість працювати у групі та спілкуватись італійською з такими самими студентами як і ви;
  • ви навчаєтеся, а не б"єте байдики;
  • якщо натрапите на грамотного вчителя, то будете займатися і аудіюванням, і граматикою, і розмовною мовою - усім, для повнішого та скорішого засвоєння.

Мінуси безкоштовних шкіл італійської мови:

  • інколи важко потрапити у групу свого рівня, доводиться починати із рівня нижче або йти на рівень, що перевищує ваш і наздоганяти самостійно;
  • якщо у групі багато людей, буде важко "завоювати увагу" викладача; у такому випадку на одного учня приходиться мало часу і навчитися чомусь важче;
  • темп викладача може не співпадати з вашим - він може бути або повільнішим, або швидшим - доведеться підлаштовуватись. У моєму випадку темп групи завжди повільніший, бо знайдеться хтось, кому треба пояснювати довго і детально, усі інші мусять чекати. Проте така різнотемповість стосується усіх шкіл, не тільки безкоштовних. Вяртувати тут може індивідуальна робота з викладачем;
  • зазвичай у безкоштовних школах ніхто не контролює того, чи виконуєте ви домашні завдання чи ні. А якщо не виконуєте, то особливо викладач цим не переймається. І його можна зрозуміти - у нього таких учнів ой як багато. 

Пам"ятайте, що у школі ви просто отримуватимете деякий матеріал і, можливо, відпрацьовуватимете його трішки  на практиці. Але це не дає вам гарантій того, що ви навчитесь розмовляти італійською. Бо насправді уся основна робота проводиться вами, а не вчителем. І якщо ви вдома зовсім не відкриваєте книжок та зошитів, результат буде посереднім. Усе треба повторювати, перечитувати і пропрацьовувати самому. А безкоштовна школа це лише додаток до вашого самостійного навчання.

Особисто для себе я зробила такий висновок: краще ходити в безкоштовну школу, ніж не ходити. Якщо вам вдасться натрапити на адекватного вчителя, то вважайте, що ви знайшли скарб.


Список безкоштовних мовних шкіл для іноземців в Італії

Спочатку я хотіла подати вам зведений список державних шкіл по кожному регіону. Але їх виявилось більше, ніж 600. Щоб скопіювати і вставити усі ці адреси та номери телефонів треба було гарно попрацювати. Я і почала. Але в процесі зрозуміла, що цей пост буде безрозмірним. Тому дам вам лише лінк та поясню як там шукати.

Заходите сюди та шукаєте ваш регіон, вашу провінцію, місто. Як результат, маєте адресу, інколи сайт чи телефон. Далі потрібно дізнатися коли проходить запис на навчання. Зазвичай це один-два дні на тиждень. Телефонуєте туди/просите когось із знайомих, хто говорить добре, зателефонувати і дізнаєтесь коли прийти. Далі йдете, проходите коротеньку спібесіду, на якій визначать ваш рівень володіння мовою, і як наслідок, группу, що ви будете відвідувати. Дають вам дні та години занять - і ви уже студент у мовній школі італійської мови для іноземців в Італії.

Наголошую, що це список не всіх безкоштових шкіл, що можна знайти у вашому конкретному регіоні. Ще є організації на зразок FILEF, Жінки для жінок тощо.

Розказую як знайти інші, не зазначені тут школи. Звертаєтеся у одну із шкіл CTP (поданих за лігком вище) і розпитуєте про інші опції у сфері безкоштовного навчання. Вам радо нададуть інформацію з адресами, телефонами та розкладом роботи. У нас навіть спеціальні роздруковки вручали. Так як це усе організації нон-профіт, серед них відсутня конкуренція і вони залюбки підтримуюють одна одну.

І ще одне: коли в списку є ваше місто, але немає ні вулиці, де знаходиться школа, ні телефону, тільки назва, не переживайте. Забивайте назву школи і назву міста в гугл - місцерозташування знайдете. Я певна.

Наснаги вам у навчанні. Ніколи не здавайтеся!



Схожі статті:

Немає коментарів:

Дописати коментар