пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Серіали італійською мовою. Де шукати? Як дивитись?

Ciao a tutti.

Літо цього року не дуже виразне: то дощ, то хмари - погрітися на сонечку ще досі не довелося. Власне, хотілося б не погрітися, а лягти і позасмагати.

Але це теж гуд, бо спонукає до роботи над блогом. І тому тримайте чергову корисну статтю.

serial-italijskoyu-movoyu
Як, де і навіщо дивитись фільми і серіали італійською мовою


Повертаючись до теми "як важливо слухати живу та справжню італійську мову", пропоную вам ще один метод вивчення - перегляд серіалів, сіткомів та фільмів. Це просто, не потребує супер зусиль і може служити навіть фоном при вашій роботі.

Коротко про головне, або



Як дивитися відео ще не дуже знайомою мовою:


  • почніть з коротких відео - краще серіалу;
  • важливо - не скільки відео ви подивитесь за день, а як регулярно ви будете їх дивитись. Знову ж таки, дисціпліна і графік незамінні. Для творчих і лінивих особистостей особливих порад не маю, оскільки дивитись відео зрідка за бажанням уже краще, ніж не дивитись його взагалі;
  • не раджу дивитись відео з титрами - уся увага відволікається на їх прочитання, а зовсім не на сюжетну лінію. Тому засвоїти щось буде важко; 
  • головна мета для наших початківців - це навчитись розрізняти слова на слух та сприймати розмовну мову; мета для тих, хто уже досяг певного рівня, - запам"ятовувати ситуації та те як реагують на них герої, що вони говорять. Класно було б з одного відео виносити хоча б по одній фразі, що ви могли б використовувати у повсякденному житті;
  • виписуйте також слова, що повторюються часто і є для вас незрозумілими. Нехай їх буде 5. Шукайте переклад. Таким чином ви підготуєтесь до наступної серії, бо напевно вони і там зустрічатимуться; 
  • якщо ж те, що ви дивитеся таке загадкове, що нічого і не збагнеш, і ви починаєте дратуватись - знайте, це не ваша провина. Просто усе треба робити поступово. Тут можу порадити таке: знайдіть це відео (серію, фільм) зрозумілою вам мовою, передивіться його, намагаючись запам"ятати основні діалоги, а потім перегляньте його ще раз італійською. Знову ж - випишіть декілька фраз чи слів, що ви відкрили для себе. Можливо навіть розбийте фільм на частини по 20-25 хвилин;
  • дійте! робіть щось у напрямку збагачення лексичного запасу та практики аудіювання.


Де шукати серіал італійською мовою?


Стаття була б неповною, якби я вам не розказала про те як навігувати у італійськомовному інтернеті та як шукати потрібні і цікаві вам відео.

Тут є декілька варіантів.

Перший

Заводите в пошуці назву фільму італійською та додаєте слово streaming, що буде означати "онлайн".

Як дізнатись яку назву фільм має італійською?
  • набираєте в пошуку назву фільму українською, російською чи англійською мовою. Я зроблю це російською.
  • переходите на ссилку у Вікіпедію


serial-italijskoyu-movoyu
Сприймати мову на слух і розуміти її - це уже півсправи

  • шукаєте розділ "Іншими мовами" зліва збоку
  • в ньому вибираєте Italiano

serial-italijskoyu-movoyu
Якщо натиснете на картинку - вона збільшиться і буде чіткіше видно

  • і переходите на італійську сторінку фільму. Як бачите італійською він називається "Una notte da leoni 3". Ось і маєте назву.


serial-italijskoyu-movoyu
Можливо я не дуже рівно креслю червоним...

  • Вертаємось до першого варіанту пошуку фільму онлайн. Вводимо в стрічці пошуку Una notte da leoni 3 streaming


serial-italijskoyu-movoyu
Блог про вивчення італійської мови онлайн

  • Далі вибираємо сайт, що вам підходить
  • Дивимось фільм


Другий варіант


Ось вам адреса сайту, де я зазвичай дивлюсь серіали. Так, обожнюю їх. Обмовлюсь, що у мене на усіх браузерах встановлена програма AdBlock Plus, що блокує непрошену рекламу та "вспливаючі" вікна. Дуже зручно, усім рекомендую.

Як подивитись серіал на цьому сайті без реєстрації? Розберемо на прикладі "Гри престолів".




serial-italijskoyu-movoyu
Сайт з перегляду фільмів та серіалів італійською мовою


  • Крутимо сторінку трохи вниз і бачимо справа секцію Serie TV Popolari


serial-italijskoyu-movoyu
Serie означає серіал/-и


  • Тиснемо на Тіріона (обкладинку) і переходимо на вибраний нами серіал. Можна також скористатись пошуком на сайті, попередньо дізнавшись назву у Вікіпедії.
  • Переходимо на сторінку Il Trono Di Spade. Доповнення: Stagione означає "сезон"; коли в дужках пишуть (ITA) - значить, що сезон дубльований італійською мовою, наприклад "Seconda Stagione (ITA)"; коли написано Seconda Stagione (SubITA) - означає, що фільм дубльований мовою оригіналу, у даному випадку англійською, але має італійські субтитри
  • Почнемо дивитись із першої серії першого сезону. Просто тиснемо на назву серії.


serial-italijskoyu-movoyu
Італійська мова для початківців


  • Далі тиснемо на Watch free і переходимо до плеєру. Нагадую, у мене ніяких додаткових вкладок і вікон не відкривається.


serial-italijskoyu-movoyu
Урок з пошуку італійського фільму в інтернеті


  • Дивимося серіал.


serial-italijskoyu-movoyu
Вам це вдалося!


Сподіваюсь, що вам вдалося зайти на сайт і розібратися так само легко, як і мені. Дивіться Теорію великого вибуху, Декстера чи Відчайдушних гомосподарок - обирайте на свій смак.

Якщо ви користуєтесь іншим ресурсом або знаєте де можна дивитись фільми італійською прямо з субтитрами - напишіть у коментарях - поділіться з іншими корисним.

Нагадаю про інші методи вивчення мови, статті про які, знайдете тут, у блозі: читання іноземною мовою, переклад з української на італійську, робота з підручником, музика, канали на Ютьюб. Перегляньте те, що вподобали найбільше.

А щоб бути в курсі всіх подій - підписуйтесь на нашу сторінку у Фейсбук, Вконтакті або Твіттер. Тоді ви отримуватимете свіжі пости прямо у стрічці своїх новин. 






Схожі статті:

Немає коментарів:

Дописати коментар