середу, 11 травня 2022 р.

Що робити, якщо нема часу на італійську? 10 порад, що підійдуть усім. ЧАСТИНА 1

Можете обрати хоча б одну пораду, вона уже спрацює. Втілення в життя двох порад, дасть вам подвоєний прогрес у вашій італійській і так далі. Якщо ви налаштовані серйозно – закачуйте рукава, ми починаємо.

1. МЕНШЕ ТЕОРІЇ

Краще вивчити менше теорії, але більше відпрацювати її на практиці. Ви йдете повільніше, але бачите результат УЖЕ. Як це працює? 

Розбираєте одну тему, наприклад, як вживати артиклі в італійській мові, і місяць практикуєте тільки артиклі. Ставите скрізь, де бачите, означені артиклі, підбираєте варіанти неозначених. Намагаєтеся зрозуміти, чому одні, а не інші. Аналізуєте, створюєте власні правила (вони обов’язково з’являться, обіцяю). Коли артиклі стали кришталево прозорими – йдемо до наступної теми. Цей метод гарно підійде, якщо у вас є базовий рівень володіння італійською, і ви хочете нарощувати його далі. Зовсім з нуля буде важко.

2. 10 ХВИЛИН НА ДЕНЬ

Регулярність  дасть більше результату, ніж багато неорганізованого часу. 

Якщо, справді, ви можете виділити тільки 10 хвилин на день італійській, але щодня (ви не будете від них втомлюватися, бо це всього 10 хвилин), то за місяць набіжить 5 годин. Це означає, що за півтора роки без видимих зусиль із вашого боку, але з регулярністю, ви зможете говорити на початковому рівні. 

Цей метод підійде тим, хто повільно починає, але доводить усі справи до кінця.

3. АРТИКУЛЮЙТЕ  

Мозок не завжди має брати участь у вашому навчанні. Інколи, краще без нього. 

Це про відомий метод навчання методом повторення. Берете набір із 10-15 речень. Можливо, навіть текст про вас або про ваше місто. Текст обов’язково повинен бути перевірений на відсутність помилок. 

Виділяйте собі 10 хвилин на день і читайте його, вдаючи, що ви розповідаєте його самостійно. Читання із усвідомленням ПРО ЩО ви читаєте. Через постійне повторення (вистачить кількох днів) ваш артикуляційний апарат звикне до наборів слів, які ідуть одне за одним. Це схоже на те, коли у пісні хтось заспівав перше слово, а ви доспівуєте весь рядок. Далі у розмові ви автоматично видаватимете певні речення, не задумуючись, як це у вас вийшло. Бо запам’ятовування відбулося в обхід мозку. 

Метод артикулювання спрацює, навіть, якщо ви початківець в італійській мові.

4. МІКРО-НАВЧАННЯ

Знайдіть онлайн–курс із італійської мови із підходом мікро-навчання. Уроки супер-короткі, вправи швидкі. Знову ж таки враховується регулярність, що допоможе вам просуватися вперед рівномірно. Плюсом є, що хтось склав програму за вас, тобто знову скоротив вам час на дослідження тем. Більше ви не шукаєте за яку б тему взятися, усе було сплановано людиною, що пройшла цей шлях. 

Буде добре, якщо ви домовитеся із організаторами, що зможете проходити курс у своєму темпі або матимете доступ на півроку-рік, щоб точно встигнути.

5. НАВЧАННЯ ПЕРІОДАМИ

Змінюйте інтенсивні періоди навчання періодами відпочинку. Ви навчаєтеся регулярно і маєте прогрес, але навчання починає набридати. Встановіть собі ліміт: у наступні три місяці (жовтень-листопад-грудень) я навчаюсь по 10 хвилин на день, далі у мене перерва на два тижні. Потім знову буду навчатися місяць і зроблю перерву на тиждень. Так, ви знаєте, що навчання не вічне, а обмежене у часі. Ці муки колись скінчаться. Мозок задоволений, а у вас більше сил на вивчення італійської.

Навіть, якщо часу немає, робіть щодня маленький крок. Якраз-таки із деталей складається загальна картина. Можливо, слово вивчене три дні назад у черзі на пошті сьогодні стане вам в нагоді. А завтрашня нудна поїздка у міському транспорті у другій кінець міста відкриває вам очі на прийменники. Вишуковуйте час і ваша італійська примножуватиметься.


Похожие материалы:

1 коментар:

id='comment-editor-src'/>