пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Congiuntivo Незамінний в Італійській Мові. Підрядні Порівняльні Речення


Чому ж я так довго розлядаю цей спосіб? Дійсно, я хочу засвоїти його в різних часах і  Congiuntivo Presente, і Congiuntivo Passato, Congiuntivo Imperfetto, Congiuntivо Trapassato.

Ключовим у цьому вивченні є саме "розуміння" і запам"ятовування слів, після яких ми безпосередньо вживаємо Congiuntivo.


Congiuntivo
Congiuntivo допоможе зрозуміти італійську мову. Вулицями Сієни

Набір цих слів досить великий, тому я так детально розписую усі подробиці їх використання. Приклади речень та їх аналіз ви швидше за все бачили і перечитали у двох частинах серіалу 40 прикладів Congiuntivo presente. Частина 1 та 40 прикладів Congiuntivo presente. Частина 2. Але настав час додати нової інформації.

Отже, існує такий вид підрядних речень, як порівняльні. Це коли ми порівнюємо одне з іншим: небо більш блакитне, ніж вчора, машина, найгарніша, що я бачила за все своє життя і так далі. 

Ось список слів, після яких у підрядному реченні ставимо Congiuntivo:
- che
- che non
- come
- quanto
- quale
- di quanto
- di come
- di quello che

А в головному реченні, натомість, можуть бути присутні такі слова:
- più
- meno
- piuttosto
- peggio
- tanto

Сподіваюсь, ви вже склали для себе деякі вирази з цих двох списків, типу meno che, tanto quanto, peggio di quello che...

Тобто спочатку беремо слово, що входить до головного речення, а потім те, що до підрядного.

Пам"ятайте, що коли ви чуєте, що хтось вживає такі слова, не залежно від часу в якому відбувається мовлення, чи то минулий, чи теперішній - там обов"язково має бути Congiuntivo. Обов"язково.

Зверніть увагу на те, що можливо головне речення не буде довгим, воно може складатися і з одного слова. Тоді зважайте тільки на перший список слів. Зараз ви зрозумієте про що я:)

Fa' come se io non ci fossi. Зроби так, ніби мене тут не було. (Зроби - це і є головне речення з одного слова).
La pasta era meno cotta di quanto noi pensassimo. Паста була не настільки добре зварена (досл. менш приготована), ніж ми думали.

ПС. Якщо ж у вас проблеми з мотивацією у вивченні мови - раджу почитати декілька порад, впевнена, що вони стануть вам у нагоді.

А щоб бути в курсі всіх подій - підписуйтесь на нашу сторінку у Фейсбук, Вконтакті, Гугл+ або Твіттер. Тоді ви отримуватимете свіжі пости прямо у стрічці своїх новин. 



Схожі статті:

Немає коментарів:

Дописати коментар